Kuunneltavat verkkosivut osaksi brändimarkkinointia

Kuunneltavat verkkosivut osaksi brändimarkkinointia

Ääni on tullut osaksi monen yrityksen viestintästrategiaa. Kuunneltavat verkkosivut ovat monelle vielä uusi käsite, vaikka omaa asiantuntijuutta tuodaan nytkin esille kirjoitetun blogin lisäksi helposti kulutettavassa muodossa: esimerkiksi podcastia voi kuunnella muiden askareiden lomassa. 

Valjasta ääni – luo mielikuva innovatiivisesta ja asiakaslähtöisestä brändistä

Mitä sinä haluaisit viestiä yrityksestäsi ulospäin? Tavoitteenasi on varmasti olla innovatiivinen toimija, joka erottuu muista tavallaan ottaa asiakkaat huomioon. Äänen todellista potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty ja siksi mahdollisuus verkkosisältöjen kuunteluun on loistava keino tuoda konkreettisesti esille yrityksen asiakaslähtöistä otetta.

Nuorella naisella on kuulokkeet korvillaan.

Kuunneltavat verkkosivut ovat loistava keino tuoda esiin yrityksen asiakaslähtöisyyttä konkreettisella tavalla.

 

Asiantuntijaorganisaatioissa blogi on ollut perinteisesti tapa, jolla yritys luo luottamusta (potentiaaliseen) asiakkaaseen. Se on hyvä keino tuoda asiantuntijuutta esiin läpinäkyvällä tavalla ja luoda samalla luottamussuhde lukijaan. Mutta miten käy, kun lukemiseen ei ole aikaa? 
Moni voi varmasti samaistua tilanteeseen, jossa sähköpostiin kilahtaa mielenkiintoiselta kuulostava artikkeli tai kirjoitus, mutta johon siinä hetkessä ei ole mahdollisuutta perehtyä. Tilanne voisi olla toinen, jos samaisessa sähköpostissa kerrottaisiin, että halutessasi voit myös kuunnella sisällön.

Äänipalvelun ydin on yksinkertaisuus

Äänipalvelun ja verkkosivuille asennettavan äänipainikkeen tarkoitus on tehdä verkkosivuilla vierailevalle henkilölle sisältöjen kuluttamisesta mahdollisimman vaivatonta. Siksi olemme halunneet tehdä palvelusta mahdollisimman yksinkertaisen: riittää, kun painat Kuuntele-painiketta ja nettisivu “alkaa puhua”. 

Mobiililaitteella kuunneltaessa palvelu hyödyntää soitinta, jolloin näytön ei tarvitse olla päällä. Puhenopeus on myös säädettävissä – halutessaan tekstin voi kuunnella vaikka hieman nopeutetulla tempolla. Myös itse painike voidaan kustomoida vastaamaan brändiä, sillä sen väri, muoto ja sijoittelu ovat tärkeä osa verkkosivujen visuaalista ilmettä.

Enää ei tarvitse odottaa sopivaa hetkeä lukea – kuunneltavat verkkosivut helpottavat sisällön kuluttamista

Aina ei ole mahdollisuutta – tai halua – lukea kirjoitettua tekstiä. On monia tilanteita, joissa kuunneltu sisältö palvelee sivukävijän tavoitteita paremmin kuin silmin luettava teksti, sillä äänipalvelu mahdollistaa verkkosivujen kuuntelun ajasta ja paikasta riippumatta. Monien työmatkojen seuralaisena toimii äänikirja tai podcast. Toisaalta lenkkeillessä omat ajatukset unohtuvat, kun uppoutuu mielenkiintoisen puheohjelman syövereihin. Sohvalla rentoutuessa voi sulkea silmät ja vain kuunnella. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat!

Nainen juoksee metsässä. Hänellä on älypuhelin kädessään ja hän kuuntelee sieltä kuulokkeilla äänisisältöjä.

Verkkosivusisältöjen kuuntelu on helppoa! Puhelimen mediasoitin toistaa tekstin äänenä – voit vaikka lähteä lenkille ja kuunnella samalla esimerkiksi haluamasi artikkelin, jonka lukemiselle ei muuten tunnu löytyvän aikaa.

 

Tee yrityksestäsi edelläkävijä ja anna verkkosivuillesi ääni!