Miksi äänen pitäisi löytyä verkkosivuilta? 8 perustelua äänelle.

Miksi äänen pitäisi löytyä verkkosivuilta? 8 perustelua äänelle.

Useimmat meistä ovat tottuneet hakemaan ja löytämään tietoa verkosta pääosin luettavassa muodossa. Samaan aikaan kuunneltavat sisällöt kasvattavat suosiotaan. Miksi äänen pitäisi löytyä verkkosivuilta?

Kuluttaja valitsee yhä useammin helposti äänen avulla kulutettavan sisällön lukemisen sijaan. Kuunneltavien sisältöjen, kuten äänikirjojen ja podcastien, kasvanut kysyntä ohjaa jo kulutuskäyttäytymistä, eikä entiseen ole paluuta. Verkosta löytyvän tiedon on oltava helposti kulutettavassa muodossa tai sisältö voi jäädä huomiotta. Silmin luettavalta blogilta odotetaan jo napakkaa mittaa, vaikka samaan aikaan kuunneltavat kirjat kasvattavat suosiotaan. Harva verkkosivun omistaja ja organisaatio kuitenkaan ehtii perehtyä kehittyvien sisältöjen muutokseen tai osaa huomioida erilaiset asiakasryhmät verkkosivuillaan.

Listasimme kahdeksan perustelua, jotka puhuvat äänen puolesta.

 

1. Edelläkävijyys

Ääni on erinomainen keino erottautua ja ottaa ajankohtainen kulutustrendi osaksi omaa toimintaa ja brändiä. Audio on yhä kasvava sisällön muoto, mikä näkyy erityisesti nopeasti kasvavassa tarjonnassa niin äänikirjojen kuin podcastienkin saralla. Nyt myös verkkosivusisällöt voi asettaa samalle viivalle muiden audiosisältöjen kanssa!

Useat verkkomediat ovat ottaneet jo käyttöönsä kuunneltavat uutiset. Saavutettavuuden nimissä myös monet julkiset organisaatiot ovat halunneet olla etunenässä turvaamassa palvelujen sujuvaa ja monipuolista käyttöä.

 

2. Multitasking

Ääni on loistava tapa saada ihmisten huomio niissä hetkissä, kun perinteinen lukeminen ei ole mahdollista. Varmasti yksi äänikirjojen ja podcastien suosion salaisuuksista onkin mahdollisuus sisältöjen kuuntelemiseen muun tekemisen ohessa. Multitaskingiksi nimitetty tapa tehdä useita asioita samanaikaisesti on monelle tuttua kiireisessä arjen pyörityksessä. Tähän saakka äänikirjat ovat olleet tapa tuoda kirjoitettua sisältöä kuunneltavaan muotoon, mutta jatkossa myös verkkosivujen ja blogien lukeminen kuuntelemalla tulee olemaan yksi sisältöjen kuluttamisen keskeinen vaihtoehto.

 

Tekstisisältöjä voi kuunnella. Nainen istuu pöydän ääressä ja hänellä on sylissään pieni lapsi. Pöydällä on kannettava tietokone, jota nainen käyttää.
Tekstisisältöjen kuunteleminen voi tarjota esimerkiksi pienen lapsen äidille mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin sisältöihin muun tekemisen ohessa. 

 

 

3. Verkkosivuilla vietetty aika on pidempi

Tyytyväinen verkkosivuvierailija viihtyy sivustolla pidempään. Kun verkkosivusisältöä kulutetaan kuuntelemalla, on yhden sisällön parissa vietetty aika usein myös pidempi. Toisaalta kuuntelumahdollisuuden tuominen sivustolle on tapa lisätä kiinnostusta tarjolla olevaan sisältöön. Tämä vaikuttaa myös hakukoneiden tuloksiin, sillä esimerkiksi Googlen silmissä sivustolla vietetyn ajan pidentyminen tarkoittaa mielenkiintoisia ja osuvia sisältöjä, mikä puolestaan nostaa sijoitusta hakutuloksissa.

Tulevaisuudessa itse luetut ja nauhoitetut artikkelit voivat tuoda mukavaa vaihtelua teksti puheeksi -teknologialla tuotetun äänen rinnalle. Erityisesti blogi- ja uutismedioiden verkkosivuilla ominaisuuden potentiaali on helppo hahmottaa.

 

Kuunneltavat blogit. Nainen istuu pöydän ääressä kuulokkeet korvillaan. Edessään hänellä on mikki, johon hän nauhoittaa puhetta.
Minkälaisen potentiaalin ääni pitääkään sisällään! Jokainen on varmasti törmännyt tilanteeseen, jossa kirjailija on lukenut oman teoksensa äänikirjaksi, mutta tulevaisuudessa myös bloggaajat tekevät sisällöistään kuunneltavia.

 

 

4. Neuraaliääntä on vaikea erottaa oikeasta ihmispuheesta

Teknologia ja äänen tuottaminen on ottanut niin huimia kehitysaskeleita, että uusimpia tekoälyn avulla tuotettuja ääniä on jo vaikea erottaa ihmispuheesta. Niin kutsuttu neuraaliääni on jo hyvin luonnollista teknologian avulla tuotettua puhetta. Yritykset eivät ole vielä hyödyntäneet neuraaliäänen potentiaalia kokonaisuudessaan ja siksi ääni olisikin hyvä ottaa yhdeksi verkkosivujen kehityskohteeksi.

 

5. Muuntautumiskyky

Teknologian kehittyessä myös personoinnin mahdollisuudet kasvavat. Kuten sanottua, tekoälyääni on jo nyt niin kehittynyttä, ettei sitä juuri erota oikeasta ihmispuheesta. Tulevaisuudessa käyttäjä voi vielä itse valita häntä miellyttävän äänen ja sävyjä voi muokata esimerkiksi empaattisesta iloiseen ja pehmeästä voimakkaaseen. Käyttäjän kokemusta voidaan siis parantaa entisestään mahdollistamalla miellyttävän äänen valitsemisen. Kuka tietää, ehkä artikkeleita voi kuunnella joskus vielä ASMR-äänelläkin?

 

6. Viimeistelty asiakaskokemus

Asiakaskokemukseen voi vaikuttaa positiivisesti monilla tavoin. Verkkosivuilla asiakkaan voi yllättää tarjoamalla käyttäjälle mahdollisuuden valita hänelle siinä hetkessä kätevin tapa kuluttaa verkkosivuilla olevaa sisältöä. Samalla voidaan ehkä tarjota asiakkaan ostopolun varrelle sellainen elementti, jota kilpailijat eivät ole vielä huomanneet hyödyntää.

 

Positiivinen asiakaskokemus. Tyttö seisoo seinää vasten ja näyttää peukalollaan ylöspäin onnistumisen merkiksi.
Sisältöjen kuuntelemisen mahdollistaminen voi viimeistellä asiakaskokemuksen tavalla, joka tekee asiakkaan ja yrityksen välisestä kohtaamisesta ikimuistoisen.

 

 

7. Saavutettavuus

Verkkosivuilla olevan sisällön tulisi olla kaikkien kulutettavissa riippumatta siitä, kuka sivujen sisältöjä käyttää. Saavutettavuusvaatimukset edellyttävät julkisten toimijoiden verkkosivuilta helposti hahmotettavaa, selkeää rakennetta sekä teknistä helppokäyttöisyyttä. Vaikka saavutettavuuden tarkoitus on tehdä verkkosivusisällöistä helppokäyttöisempää myös monenlaisille erityisryhmille, hyötyvät saavutettavuudesta kaikki käyttäjät.

 

Äänen pitäisi löytyä verkkosivuilta, koska se parantaa saavutettavuutta. Vanhempi naishenkilö pitelee kädessään älypuhelinta. Hänellä on myös kuulokkeet korvillaan.
Saavutettavuus voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että verkkosivukävijälle tarjotaan mahdollisuus kuluttaa sisältöjä äänellä perinteisen lukemisen sijaan.

 

Luettavan tekstin kanssa kamppailevalle sisältöjen kuunneltavuudella voi olla ratkaiseva merkitys. Esimerkiksi luki- ja hahmottamishäiriöistä tai heikosta näöstä kärsivät, iäkkäät ja sisältöjä muulla kuin äidinkielellään lukevat voivat saada tarvittavan tuen, kun sisällöt voi halutessaan kuunnella.

 

8. Turvallisuus

Kuunneltavat verkkosisällöt edistävät parhaimmillaan turvallisuutta. Autolla ajaessa verkkosivuilta löytyvät tärkeät tekstit voikin kuunnella, jolloin on mahdollista keskittyä vain ajamiseen – ja tietenkin kuuntelemiseen. Myös esimerkiksi kävellessä katseen voi nostaa ruudulta, jolloin ympäristön tarkkailu onnistuu paremmin. Mobiililaitteella Voice Intuitive -ääniominaisuutta käytettäessä palvelu hyödyntää laitteen omaa soitinta ja siksi näyttö on mahdollista sammuttaa kuuntelemisen ajaksi. Kätevää!

 

Äänen hyödyt käyttöön

Joko sinä olet vakuuttunut äänen lukuisista hyödyistä? Voice Intuitive tarjoaa verkkosivuille asennettavan kuunteluominaisuuden varsin edullisesti ja tekee samalla verkkosivuistasi helposti saavutettavat ja monikäyttöiset. Voit tutustua palvelumme ominaisuuksiin lisää täällä tai tilata ominaisuuden verkkosivuillesi alla olevan painikkeen kautta.