Neuraaliääni on kuunneltavien verkkosivujen uusi ulottuvuus

Neuraaliääni on kuunneltavien verkkosivujen uusi ulottuvuus

Jokainen meistä on varmasti huomannut, että kuunneltavien sisältöjen kulutus ja tarjonta on kasvanut huimasti viime vuosina. Äänikirjat ja podcastit ovat lyöneet läpi, ja nyt myös yhä useampi verkkosivu tarjoaa aktiivisesti mahdollisuutta tutustua sisältöihin äänen avulla. Neuraaliääni on seuraava kehitysaskel, jolla verkkosivukävijän asiakaskokemus nostetaan uudelle tasolle.

 

Mitä tarkoitetaan neuraaliäänellä?

Neuraaliäänellä tarkoitetaan tekoälyn avulla tuotettua ääntä, joka kuulostaa entistäkin luonnollisemmalta. Ääni vastaa jo hyvin pitkälti ihmispuhetta ja siksi sitä voikin olla vaikea erottaa luonnollisesta puheesta.

 

Mitä uutta neuraaliääni tuo tullessaan?

Neuraaliäänen ero aiemmin tuotettuihin puhesynteesi-ääniin verrattuna on olennainen. Kyseessä on tekoälyohjautuva ääni, joka oppii aktiivisesti lukemaan tekstin sisäisiä ja sanojen keskinäisiä merkityksiä. Luenta paranee käytännössä koko ajan.

Vaikka teknisesti tuotettu ääni on ollut jo pitkään varsin laadukas, on siinä kuitenkin ollut havaittavissa piirteitä, jotka ovat paljastaneet sen tekniseksi ääneksi. Neuraaliäänen ja luonnollisen ihmispuheen väliltä onkin jo vaikeampi löytää eroja. Neuraaliäänen avulla tuotetun puheen rytmi vastaa oikeaa puhetta ja sanat ovat selkeästi artikuloituja. Puheen luonnollisuuden ansiosta sisältöjä kuuntelee mielellään. Laadukkaampi ja aidompi ääni tarkoittaa myös sitä, että käyttäjät viihtyvät aiempaa paremmin ja aiempaa kauemmin verkkosivuilla olevien sisältöjen parissa.

 

Neuraaliääni ja verkkosivujen kuunteleminen. Poika istuu sohvalla hymyillen. Hänellä on sylissään Applen tietokone ja korvissa langattomat valkoiset kuulokkeet.
Verkkosivuilla olevien sisältöjen kuunteleminen neuraaliäänellä on todella miellyttävää, sillä tekoälyn avulla tuotettua ääntä on jo vaikea erottaa oikeasta puheesta.

 

 

Mihin tarkoituksiin neuraaliääntä käytetään?

Laadukkaalla äänellä tuotetun kuuntelumahdollisuuden tarjoaminen tekee paitsi verkkosivukävijän asiakaskokemuksesta viimeistellyn, parantaa se myös sivuston saavutettavuutta. Laadukkaasti tuotettu kuuntelumahdollisuus lisää sisällön käytettävyyttä erilaisissa tilanteissa ja tuo suoran parannuksen asiakaskokemukseen.

Myös äänen laadulla on väliä. Neuraaliääntä hyödynnetään paljon esimerkiksi nopeamman asiakaspalvelun kehittämisessä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi erilaisia chatbotteja ja ääniavusteisteisia assistentteja. Lisäksi teksti ääneksi -toimintoa voidaan hyödyntää monipuolisesti verkkosivuilla, dokumenttien sisältämän tekstin kuuntelemiseen tai esimerkiksi ajo-ohjeiden turvallisempaan käyttöön ajon aikana.

Kokemus asiakasrajapinnoista ulottuu olennaisesti myös verkkosivuihin ja niiden käyttökokemukseen. Verkkosivujen käytettävyydellä ja käyttökokemuksella on merkitystä asiakassuhteen luomisessa. Asiakkaan ja yritysten välisen kommunikaation merkitys kasvaa erilaisissa rajapinnoissa. Myös verkkosivuilla lisääntyvä interaktiivisuus ohjaa kehittämään verkkosivuja asiakaskokemusta tukevaksi. Onkin hyvä huomioida ne seikat, joilla asiakkaan ja organisaation välistä sidettä ja asiakaskokemusta voidaan parantaa.

 

Äänihaku on kasvava trendi. Puhelimen näytöllä on teksti "Hey Siri" ja puhelimen alaosassa näkyy puheentunnistuksen aikana liikkuva värikäs animaatio.
Sitä mukaa, kun äänihaut kasvavat, kasvaa myös äänen avulla omaksutun tiedon määrä. Usein tiedon etsiminen aloitetaankin jo sanomalla “Hei Siri” tai “Hey Google”.

 

 

Neuraaliääni Voice Intuitiven palvelussa

Voice Intuitiven kuunteluominaisuus on nyt saatavilla neuraaliäänellä. Kokeilithan jo neuraaliääntä? Voit tehdä sen klikkaamalla sivun yläosassa olevaa Kuuntele-painiketta.

Haluaisitko verkkosivuillesi laadukkaasti tuotetun tekoälyäänen parantamaan asiakaskokemusta? Ota meihin yhteyttä täällä ja laskemme sinulle tarjouksen!